Thursday, May 26, 2011

Safi Rania Gold beauty cream

I'm currently using Safi Rania Gold as my beauty cream. Woho! Or yey? Haha.. Macam orang dah berusia pulak guna cream ni.. (Tak nak mengaku umur 25 tahun)



Nak tahu tak siapa yang recommend? My mom! I was contemplating on choosing a moisturizing cream one day, (since none of my previous cream suits my skin, yeah all of it) and suddenly my mom grab this cream and go "Pakai ni". Woah like that also can ah? HAHA! I said to her, "Eh ni krim orang tua la". Sedap je kan mulut I? Hehe.

Yela dalam iklan TV Safi Rania Gold ni untuk orang yang ada wrinkles kan? Yang nak tambahkan kolagen supaya kulit tegang. Duta pun guna Rozita Che Wan. Pergh confirm untuk wanita 30an and above!

Mama ku jawab, "Sapa cakap? Pakai Safi Rania ni elok". Ok... Terus setuju dengan mama -_- Cakap ibu kena dengar kan? So aku terus beli dan pakai hehe. Harga murah gila okey? RM10.50!

Makcik aku pernah sembur, "Eh masa muda la kena pakai cream/facewash untuk tegangkan muka atau awet muda. Takkan dah tua berkedut baru nak pakai?". Betul jugak eh? Omg so blur haha.


Creamy texture


Krim kecantikan Safi Rania Gold dengan formulasi Nano Emas 24K membekalkan nutrien penting yang bertindak mengurangkan pembentukan tanda-tanda penuaan dan garis halus.

Nano Emas 24K - Antioksidan semulajadi yang menghasilkan kolagen. Membantu menganjal tekstur kulit dan  mengurangkan kedalaman kedutan dan tanda penuaan pramatang.

Protein Mutiara + Vitamin B3 - Mencerahkan kulit dan menyamaratakan tona kulit dengan memperlahankan pemindahan melanin ke permukaan kulit.

Hasil:
Meningkatkan sintesis kolagen melebihi 200%
Meningkatkan keanjalan kulit sehingga 41%
Meningkatkan kelembapan kulit sehingga 31%
Kedalaman kedutan berkurangan sehingga 55%


Yang aku perasan perubahan kulit aku adalah, lebih cerah, licin, firm and gojes. Miahahha. Serious la. Kalau tak takkan sampai...

Repeat order! lol. Pengguna setia nampak?


Siapa guna Safi Rania Gold? Share your stories! :D

39 comments:

Miza Yusof said...

miza guna semua produk safi hijau (timun) dan biru kecuali safia rania. belasah je campur aduk semua tu. hehe

terbaru miza guna safi yang model shila hamzah tu. pakai sebulan dah nampak kesan. miza memang pengguna tegar dari sekolah menengah lagi :)

safi rania tak pernah guna lagi sebab 1st impression gitu gak "safi rania untuk orang tua" hehe :)

lydzar said...

i pun guna, mula-mula beli trial set dia..krim siang..best gak lah..serasi jugak dgn my skin :D

cuma skg ni dh malas pakai krim kecantikan tu, just pakai toner, facial wash dan moisturiser je..

Kancilbiru said...

ok boleh saya cuba lepas ni...:)

MyeAqma said...

ouh ye ke babe? aku pun engat utk org tua. so aku beli la yg shila ank N D lala tu pakai.. hehehe konon remaja lah kan..

KizZ said...

wahhh flawless muka u..nk cuba lah mcm ni..

hazman aka species1980 said...

hurmmm.... menarik gak nie... kalau guys leh pakai tak... or kena guna OLAY FOR MEN... ;-p

eesyaheera said...

i pernah terbeli Safi Rania tapi bila balik baru baca ada tulis krim anti penuaan. terus bagi mak i. haha

tapi i memang pengguna setia Safi yang biru tu. sekarang dah tukar jadi perfect 10 kot lupe dah. toner dan krim kecantikan pun i pakai Safi

Afra Yuri said...

miza: hoh bestnya the effect on ur skin! thanks for sharing babe!

iydzar: hehe kalau dah datang penyakit malas tu mmg liat betul. i nak try guna toner, facial and moisturiser jugak la after this. complete set :)

niza: sila sila cik puan :)

akma: HAHAH bajet!!! beli la rania gold ni. ada geng hihi

kizz: haha ikut musim jer tu. kalau tgh pms confirm jerawat muncul tsk

hazman: haha! eh lelaki mana leh join. sila guna for men only k? :P

eesyaheera: haha!! kan dah cakap mmg tuk orang tua huhu.. hoh yeke? good for you babe! thanks for sharing :)

secretgarden said...

sis muka tak jdi oily keh pkai dis produk.i try nak pkai tpi tkut lh umur pn bru nak msuk 22;s

Anonymous said...

bru cube pencuci muke aje..ok ker..sbb sblm ni pnh try product safi yg lain..its too oily la..

farhanaDr said...

Akak Garnier!! Heehee.. Watch that video thru FB Jard.. :)

Landing dari Google ni.. Saya dah 2 bulan pakai Safi Rania Gold.. Dah 2 kali beli dah ni.. Awal-awal pakai dulu kulit jadi berminyak, pastu dia jadi kering gila, and now semua tu tak ada dah.. Kulit jadi makin cerah and tone sekata laa.. Tegang pun rasa tegang jugak.. Not bad laa.. Tapi masih belum puas hati to the max sebab masih belum dapat lagi flawless skin.. Ekeke..

Akan terus pakai dan maintain.. And guess what, saya 24 tahun.. And pakai ni pun sebab heard from a skin doctor yang anti aging punya skincare ni better pakai sebelum, dan bukan bila kita dah ada kedut kedut semua.. So, I thought why dun give it a try.. :)

komenku said...

i br ja nk cuba.maklumlah usia dah lewat 20an...

komenku said...

i br nk try

m a r i s s a said...

what about other products? u ade try x? i mean die pny facial wash, toner, day cream, night cream? ok keutk org kulit sensitif?

Adlina said...

Found this entry very randomly while googling for SFR testimonials~ I'm 24, so yelah, nak tengok ada yang yang umur2 sebaya pakai SFR jugak (ke diri sendiri ni yg paranoid takut cepat kedut, huhu). Lega baca entri ni dan komen kat atas. Ramai jugak yg guna SRF ni ek. Yay.

I'm currently using this beauty cream along with the serum and eye cream. The serum is especially awesome. Tak oily langsung! Kulit serius jadi makin elok. Try la guna serum dia sekali ;)

Anonymous said...

Saya pun guna produk safi Rania masa tu warna botolnya warna purple,masa belum kawinla,da kawin and ada anak still pakai brand tu,sekarang da tukar warna keemasan ni saya masih pelanggan setia.memang bagus dan wlpn umur nak masuk 32 kawan ckp awet muda lagi.Thanks safi rania.

Anonymous said...

safi rania ni mmg best....even sy baru 24...dah pkai 6 bulan...huhu..mmg rmai gila yg tnya pkai produk ap..kulit sgt gebu..(prasan ckit)bukan utk org tua je tau! yg penting sesuai dgn kulit kita.;)

Anonymous said...

salaaaaaaaaaaaaaam

Anonymous said...

salam

Anonymous said...

saya suhana umur 29 tahun masalah saya muka berjerawat ada garis halus bawah mata dan tanda hitam d kedua pipi saya bolehkah saya gunakan safi rania gold untuk menghilangkan masalah yang ada di muka saya

Anonymous said...

br try seminggu,,kulit kering dah muka gelupas,,,jerawat pun dah kecut2...sukalah...xsapa nak ckpkan set ni...nak tgk perubahan yang lebih lagi

aniza said...

safi rania ni untuk org tua je ke???sy bru umur 17..sy dah try dh pakai 3minggu...pas tu tibe2 kak sy ckap safi rania ni untuk org tua je..sy pun x pkai la..dh smgu dh xpkai..
tp,,betul ke untuk org tua je??xpuas hati laaa...

Anonymous said...

i dah pakai...emmm jerawat makin banyak pulak...

Anonymous said...

It's depends on ur skin...klu pkai then ur skin becomes oily or kuar jerawat ke, dat's means it's not suitable for ur skin laa...so try la other skincare. Our skin is differ to others so try it 1st then u'll know. For adik2 yg below 30 tu, u can use this product coz kita nk prevent wrinkles b4 ia muncul. Dun said it's juz for org tua okeh sbb klu dah tua berkedut bru nk pkai da payah nk back to zaman muda tau! So klu age 24 tu i think u better start now so dat ur skin kekal awet muda remaja even you da 30s or 40s kan best rite!! So dun be scared to try it yerrr....

Anonymous said...

salam..my fren pakai krim kcntikn safi gold ni je masa umur dia 17 thn..skin dia mmg hitam mnis tp lama tgk jd makin cerah plak..dia pkai hmpir 2/3 bln la jgk..mybe depends pd kulit kot..

Anonymous said...

kulit sy ni sensitif..mudah naik jerawat...bru je cuba safi rania gold ni..rs cam best & sesuai je..rsnya btl la depends pada kulit...

Anonymous said...

nk lg ok ne kai gan krim siang, x kn bertepek2 kt muke kita...hahaha

Anonymous said...

nk lg ok ne kai gan krim siang, x kn bertepek2 kt muke kita...hahaha

LYAfrina said...

sy pemakai face cream ni... kulit mmg glowing g2.. leh tgk testimoni saya..

now.. krim mlm pon pakai.. best sgt2.. sejuk n dingin j rsa kulit muka

cekputeh said...

i'm the user...rasanya dah byk bulan dah..and tk abis2 lagi pun..lama pakainya. Serum SRG ni mmg awesome! I use the cleanser, toner, serum and krim kecantikan ni pun..mmg recommended. Rasa kulit semakin licin. Tak perlu nak berbedak byk kali. I just used it once in the morning. Lepas solat lepas tu tak pakai dah..but still kulit rasa licin. Agaknya tu yg krim ni bertahan berbulan juga lah..

Betul dgn pendapat tak perlu tunggu tua utk mula pakai..use it masa muda belia..sah tak berkedut nanti..;)

Anonymous said...

I hv jst started switching my beauty creams from Ponds Institute to Safi Rania Gold. Been using Ponds for the last 18years. For me its the best and suits me. 1day I went to the mall to get Ponds but unfortunately it is outta stock. Then my eyes caught this beauty cream Safi Rania Gold,so I was like okeeyyyy... Why not try ths, after all it got the 24karat gold who knws wht wonders it may do to my skin. And the price is affordable so no harm trying.
I only used it for 2weeks now, but my skin is glowing and fairer! I thought it was only my imaginations, I kept looking in d mirror everyday and noticed ths is d Wonders this cream done to my face! Hehe.. I am so satisfied with ths beauty cream... It makes my skin flawless and my hubby says I look prettier now but he doesn't knw about ths beauty cream hehe..

Anonymous said...

I hv jst started switching my beauty creams from Ponds Institute to Safi Rania Gold. Been using Ponds for the last 18years. For me its the best and suits me. 1day I went to the mall to get Ponds but unfortunately it is outta stock. Then my eyes caught this beauty cream Safi Rania Gold,so I was like okeeyyyy... Why not try ths, after all it got the 24karat gold who knws wht wonders it may do to my skin. And the price is affordable so no harm trying.
I only used it for 2weeks now, but my skin is glowing and fairer! I thought it was only my imaginations, I kept looking in d mirror everyday and noticed ths is d Wonders this cream done to my face! Hehe.. I am so satisfied with ths beauty cream... It makes my skin flawless and my hubby says I look prettier now but he doesn't knw about ths beauty cream hehe..

Miss Lily said...

Salam nak komen lajugak..saya pun mula guna produk ni since august 2011dan mmg amazing kulit makin halus dan berseri2.

Anonymous said...

salam..saya mula gunakan rania gold pd pertengahan tahun ni. Perubahan ketara nampak selepas kurang dari sebulan. masa belum pakai tu saya ada garisan agak dalam di bawah mata. Muka nampak layu lah sikit dgn garisan bawah mata tu. Eh selepas beberapa minggu garisan dlm tu dh takde dah..happy sgt lah saya hehe..so skarang kakak n adek saya pun dh mula pakai rania gold.

Anonymous said...

kulit muka kusam, xsekata. boleh guna x? umo sy 20thn..

farah mohameds said...

bbcream safi rania nih okay tak?

Anonymous said...

Saya baru 20 tahun, and baru semalam beli cleanser & beauty cream ni. Rasa takut nak cuba sebab saya pun fikir yang SRG ni untuk orang tua tapi bila baca orang cakap time time muda lah nak prevent so rasa semangat pula nak beli toner, serum and night cream! Hehe moga ia sesuai untuk kulit saya :)

Fatin Liyana said...

Assalamualaikum..
Actually, Safi Rania ni sesuai untuk umur berapa eh?
:)

Anonymous said...

the beauty cream is amzing adik adiks oi..btol..i ready try. tkyg mahal..murah pun ade kesab nyer...tryla u all k.tak rugi.

Post a Comment

What say you?