Sunday, February 6, 2011

Wanita cekik babi hutan

Another interesting news for thisweek. Shes a survivor!


Warga tua mahu petik limau madu tewaskan haiwan ganas
JELI: Seorang wanita warga tua terpaksa menggunakan sepenuh tenaganya untuk bertarung dengan seekor babi hutan, sebelum berjaya menewaskan binatang itu, pada kejadian Isnin lalu. Menceritakan peristiwa jam 8 pagi itu, mangsa Bunga Musa, 70, berkata sebelum kejadian, beliau ke kebun getahnya di Kampung Gemang, dekat sini untuk memetik limau madu yang ditanam di kebun itu selain hendak membersihkan semak di situ. Katanya, ketika sedang menebas semak di kebun berkenaan, tiba-tiba muncul seekor babi hutan sebesar kambing jantan dipercayai dari hutan berhampiran yang terus menyerangnya. “Walaupun memegang parang, serangan babi hutan itu yang pantas menyebabkan saya tidak dapat mengelaknya sehingga saya terjatuh. “Binatang itu semakin ganas dan terus menyerang serta menggigit. Saya mengumpul kekuatan dengan memaut dan mencekik kuat leher babi hutan itu sekuat hati hampir setengah jam, sebelum melepaskan binatang itu apabila mendapati ia sudah lemah.

BUNGA menunjukkan kesan kecederaan akibat pergelutan dengan babi hutan di kebunnya kelmarin ketika ditemui di Hospital Tanah Merah, semalam.

“Dengan kekuatan yang ada, saya gagahi juga berjalan keluar dari kebun getah itu dan akhirnya dengan bantuan jiran, dibawa ke Hospital Jeli sebelum dirujuk ke Hospital Tanah Merah (HTM) untuk rawatan lanjut,” katanya ketika ditemui di HTM, semalam. Bunga berkata, beliau sudah mengerjakan kebun getah itu sejak usia muda lagi dan ini adalah peristiwa pertama beliau diserang babi hutan yang tidak mungkin akan dilupakan. “Apabila memikirkan kejadian itu, saya tidak tahu bagaimana boleh melawan babi hutan itu yang sudah tentu kekuatannya melebihi keupayaan saya. Mungkin Tuhan masih menyayangi saya. “Keadaan saya kini semakin bertambah baik, cuma mengalami luka kecil akibat digigit binatang itu dan kejadian itu tidak akan mematahkan semangat saya untuk terus ke kebun. Namun kali ini mungkin saya akan mengajak jiran untuk menemani ketika di kebun itu,” katanya. - Petikan dari Berita Harian


Aku rasa dia salah tajuk la. Patutnya 'Nenek cekik babi hutan'. Baru la rock! 

5 comments:

iPai said...

ganas nenek ni .. tp dapat selamatkan nyawa kire ok laa kan

Wan Gerrard said...

pergh ganas giler nenek ni..masih kuat wresling ea

Secret Drifter said...

atau golongan belia cekik.. sbb respect the elders apa??

sedih bila press pun xtau nak respect org dah

Legasi Piston Pecah said...

panjang umur nenek tu...
belum tiba masanya lagi.

Afra Yuri said...

iPai: kena ganas untuk self defence

wan gerrard: tahu takpe! i baca pun macam, "wow!"

secret drifter: yeah good point there

faiz: yup. tuhan masih sayang

Post a Comment

What say you?