Friday, August 20, 2010

2nd Nuffnang Cheque has arrived



Cheque Nuffnang saya yang kedua telah selamat sampai di rumah yall.. Kali ni amount dia banyak sikit dari first cheque. (Banyak la sangat!) Kalau top blogger baca ni, mesti tersengih-sengih kerang busuk tengok blogger baru nak up macam aku ni. Lol ;p


Orang kata ciputtt jer tapi boleh la shopping satu baju topshop.
Satu jer?! *sob sob*


Yang banyak menyumbang kepada amount cheque kali ini adalah daripada Project Alpha Instant Cash Blogging.


Week 1: Best Bits of Project Alpha Season 1




Total = RM100

Luck aku kureng masa ni. Cuma 50% daripada entry yang aku buat (eventho aku pasti ianya termasuk dalam kuota first 50, cukup jumlah patah perkataan dan original content) telah di reject.. Mungkin ada yang aku terlepas pandang. Tapi bila dah berpenat lelah dan besengkang mata buat satu entry tetapi tidak diterima, kecewa yang amat tetapi ku pendamkan jua.. Inilah onak duri seorang blogger. Haha poyo gila. Mungkin inilah yang dikatakan "You win some, you lose some". Redha sajalah. Syukran syukran. Kalau nak tahu siapa bertuah dalam Instant Cash Blogging, ada seorang minah ni yang gila warna biru. Niza you are the man!! Haha. Belanja Blackberry satuuu ;p

Kalau RM100 dapat dari Instant Cash Blogging, lagi RM118 mana datang?! Amboigh.. Curious gitu.. Dari mana lagi dong. Dari buffered earnings (BE) la baby..


You can make money from blogging but dont blog because of money. I blog because I have the passion to write and this is my life journal. Making money from blogging is just a partial of it and only starts after I found and get to know who Nuffnang were. You guys memang no doubt sangat best and fun! (like durh semua pun tahu). Thank you for bringing the lights to bloggers. Theres much more to learn. With a little bit of hard work and consistency, theres no doubt that we can increase our pay check in the future, right bloggers?! Never give up. I You Nuffnang! MUAX

13 comments:

Shahrul Shaharuddin said...

Salam Afra! =D
Fuahhh~ manyakk mehh.. leh blanja gua nonton wayang ngak? aahahah~

Yup! u true! dont blogging coz money, but passion! i found one blog just for money semata-mata.. aiyoo~ salah konsep daa.. =D

Sharinginfoz said...

tahniah, masih menunggu cek yang pertama

Tips Mudah SEO

Cik Norfa said...

okeyla weh..dari kau tk buat ape2....blogging jer..dpt gk duit...
bila nak keje ni..*dengki lagik*

Kancilbiru said...

wooohhh i lap nuffnang too...tetiba rasa kehidupan ku indah sebab dok saja dapat duit..siapa nak bagi? wahahaha....betul, blog bukan sekadar untuk duit tapi duit menjadi pemangkin untuk terus berblog...bleh? macam sama jer...:P

Yana Houry said...

wah..bestnye afra..teringin nak dapat, ntah bile la agaknye..hik3..baru dok merangkak..:)

aZLiNa aZiZ said...

Setuju. Wang bukan perkara utama. Ia adalah sampingan sahaja kerana blog lebih daripada itu. It's our passion. Menulis, bercerita dan berkongsi dengan pembaca. Well done job, afra! ;p

CahayaMatakuYangMenyaksikan said...

bestnya..saya ntah bila nk dpt..huhu..tp x pa..tetap berblog..

Julian Gan said...

Congrats! I'm still learning how to write content that appeals to others...

ohcerita.com said...

wah tahniah..aku tak pernah dapat instant cash tu..tak tau lah sebab lambat ke ape..sedih gile..huhu

HIDUP SEORANG BLOGGER

JAI said...

Wahh..leh belanja berbuka nie..lupakan baju topshop tu..hehehe

ken said...

hey.. you won a macbook from the astro bplayer right! congrats! =)

Sumijelly said...

kak sumi masih lagi tunggu cheque gak..hehehe
bila la nak sampai nie....
tgh gatal tangan nie..hahaha



Sumijelly.com

meladygege said...

babe, aku sebenarnya tak faham lagi pasal nuffnang nie... ko tolong terangkan kat wall fb aku leh x?

Post a Comment

What say you?