Thursday, June 3, 2010

Hadiah Birthday Untuk Alisya

Siapa Alisya? Siapa? Ceh ceh drama pulak. Alisya ni Abg Eyriqazz's little daughter yang comel gila, mata bulat, rasa nak gigit-gigit dan bakal menyambut hari jadinya yang pertama tahun ini. 22nd June 2010 to be exact. Eh Alisya sama umur dengan my niece, Hana Humaira :)


Since her birthday is coming up, Abg Eyriqazz telah membuat satu contest, 'Hadiah Birthday Untuk Alisya' untuk memberi peluang kepada bloggers untuk memberi pendapat/idea mengenai hadiah apa yang patut diberi kepada Alisya. Bestnya jadi Alisya, Kakak Afra dulu (menyampah ok panggil akak), hehe Auntie Afra Cun dulu kan, masa kecik-kecik mana dapat hadiah daripada Abah dan Mama. Rasanya masa umur 2-3-4 tahun macam tu, kami sambut birthday potong kek jer. Eh ok la tu kan hehe. Bertuah budak-budak zaman sekarang okey. Eh tah2 abah ada bagi hadiah kot? Memandai jer aku.. Mane? Mane? Haha gila.

Okey Auntie Afra Cun tak kisah pun tak dapat hadiah masa kecik-kecik (masa besar nak pulak?), janji Abah and Mama sayang bangat kat kita okey.. Nanti kalau Alisya dah besar, Alisya baca entry ni, ingat tau, jangan menderhaka kepada ibu bapa kita. (Ok aku merepek lagi. Sila hentak kepala di dinding)

Disebabkan aku telah mendapat dua orang anak buah dua tahun lepas, kalau nampak baju baby mesti teruja nak gila. Especially dress yang lagi cantik dari orang besar, boleh pengsan woh. So lately kalau keluar mana-mana, pantang nampak boutique baju untuk kanak-kanak mesti nak masuk. Sampai Riszy terkejut dan berkata "Hoh! Dah time dah ni". Eee perasan gila mamat ni. Orang tengok untuk anak buah bukan tak sabar nak kahwin dan ada anak. Okey okey.. maybe both ;P

Apakah Hadiah Birthday yang Paling Ideal Daripada Saya dan Isteri untuk Alisya dan kenapa?


Star Kitchen!

Lastweek masa pergi Pavillion masuk Boutique Chicco dan jumpa the perfect present for Alisya. Aku taknak pilih permainan berbentuk kira-kira/menghafal sebab ianya sangat common dan bagi aku, kanak-kanak tidak harus distresskan dengan education berbentuk sebegitu semata-mata. Apakata kita stimulate mereka dengan sesuatu yang lain?

Product Description:
The colorful Star Kitchen by Chicco will delight and stimulate your child for hours. It features electronic sounds, flashing lights and 24 fun accessories: plates, glasses, frying pans, plate rack, dish drainer and more. It also has four adjustable shelves, two pull-out work surfaces, a fridge and a built-in oven. The removable sink becomes a baking tray, and the stovetop's two burners feature electronic boiling and frying sounds. Kitchen measures 22"W x 12.5"D x 36"H. Requires two AA batteries (not included).

Alisya will have so much fun with this kitchen! Kalau nak tahu, kitchen ini dapat meningkatkan perkembangan minda kanak-kanak kesan daripada aktiviti visual dan praktikal, serta penggunaan kretiviti kanak-kanak itu sendiri.


Kitchen set ni ada frying pan, sudip, peti ais, oven dan paling best sekali, ada SINKI weh... Ibu-ibu di luar sana, jangan jeles okey..

Editorial Review:
For playing house, restaurant, or sidewalk snack stand, this colorful kitchen appliance combination--with light-up, cooking-sound burners--fills all the needs of the imaginative little chef. Throw some chow in a pan and turn on either of the burners. One makes sizzling frying noises, and the other makes seething boiling sounds. The 3-foot-tall food prep center assembles easily with a guiding hand from Mom or Dad. The set includes adjustable blue shelves, rotating green shelves, slide-out yellow shelves, hook hangers, a drying rack and dishes, cups, utensils, pans, serving implements, food (tomato, hot dogs, French fries, sunny-side-up eggs, fish, and steak), a refrigerator, an oven, and even the kitchen sink! The Star Kitchen comes with instructions (in 12 languages) for assembly and use. Burners operate on two AA batteries, which are not included. --Ava Natov
Wah Chef Wan gitu! Nanti Alisya boleh masak nasi goreng untuk mama dan ayah. Buat teh tarik ker.. Milo ais ke..


Star Kitchen ni sesuai bagi kanak-kanak berumur 2 tahun dan ke atas. Alisya yang berusia 1 tahun pun boleh main juga. Tak restricted pun.


Harga? Ada diskaun! Harga sebelum adalah RM400, harga selepas adalah RM300. Mahal? Tidak. Kerana barang mainan yang berkualiti, tiada kompromi cewah. Bagi aku mahal takpe, asalkan ianya boleh digunakan untuk pelaburan jangka masa panjang. Permainan ni boleh main sampai umur Alisya 2-3-4-5-6 tahun. Lagipun ni kan hadiah harijadi, special la sikit. Right? ^_^


Boutique Chicco di Pavillion level 5, sebelah escalator. Cewah macam nak beli sekarang hehe.

Aku nak tag this person for this contest:
2) Zaid
3) Aiza

Entry yang paling aku suka kat blog Eyriqazz.com adalah...

Pengalaman Saya Bersama Coffee With Nuffies


Sebab? Sebab banyak informasi yang aku dapat daripada entry itu dan aku sangat menghargai info tersebut.

Kalau korang nak join kontest ni, feel free to do so sebab tarikh tutup kontest adalah 13 Jun 2010. Lets help Eyriqazz and his wife to choose the best present for Alisya :)


2 comments:

Eyriqazz said...

Salam, hadiah yang agak menarik..teruja juga...

Thanks Afra, join contest..love ur entry..

Afra Yuri said...

eyriqazz: thanx bro!! hope u like it :)

Post a Comment

What say you?