Friday, February 19, 2010

Aiskrim goncang strawberry

Siapa pernah rasa? Perisa strawberry!

Masa aku pergi Cameron Highland last week, singgah pasar malam kat situ. As if Klang Valley takde pasar malam haha. Mama ternampak gerai aiskrim nih dan terus beratur. Seperti kata orang kalau gerai tu ramai orang dan penuh selalu, memang gerenti sodap. Jadi automatic kau pon akan terberatur beli walaupon hanya keropok lekor.


RM1 jer? Jer? Beli 10! Kami pon beratur la tunggu.. Tunggu punya tunggu punya tunggu, tak siap2 gak aiskrim. Sebab dia kena GONCANG dulu beb. Obviously. Macam pakcik ni buat.


Lepas tu kan, perasan tak budak lelaki tu? Muda lagi mungkin form 2. Ada ke dia pergi pandang aku semacam. Flirting dowh. HISH! Takut ok? Aku dah tua kot, ko tu tak sedar ke masih sekolah? Bahaha.. Perasan jer lebih.

This is what it looks like. Goncang air perisa strawberry tu supaya jadi ais, pastu cucuk dengan stick, keluarlah aiskrim nya. Tak sempat snap gambar sebab sampai-sampai kat tangan dah cair. Memang wajib masuk mulut sekali ngapp.


Budak lelaki tu perasan yang muka aku macam tapir sebab tunggu lama. Last-last dia bagi aku satu askrim free! BAHAHAHA Bagus bagus :oD

Nak ngorat la tuh


11 comments:

mie said...

aiskrim goncang ke namanya....
gue ada juga gi pasar mlm...
slalu jupe benda ni...
tp xpenah try pun..

Kancilbiru said...

aku penah makan aiskrim ni masa kenduri umah kawan aku..jakun ok...pegi tgk demo dulu baru nak rasa...hehee

phia said...

nama aiskrim provokasi betul. actually, kat kl pun ada cuma bukan la nama tu.. hahah

tintin said...

goncang ngan tgn kew??
penat nih...hehhe

adi said...

hooo...kat pasar tani kat stadium shah alam ade jual..mmg sedap la..boleh pilih nk perasa ape..macam-macam ada.


AdiAzli Dot Com

monica said...

bole mkn ke ais cream ni nanti??

nand nasyari said...

scary ouh name eskrem tu..hahaha..
tringin gak nk rase..heheh ;P

jom masak! said...

huhu..aku pnah makan..sodap!!

nina said...

gua pun baru 1st time dgr.. sgt ilmiah entry kali ni.. hihihi

ain_dira said...

pacik itu! yeah.maseh igt...

ai pun ade pegi tempat eskrem gocang kat pasar malam kat CH tu masa cti CNY. sgt kagum nengok dia goncang2 pastu siap...bole tahan la ngan rege singgit tu..=D

Afra Yuri said...

mie: you shud try once!

niza: haha! aku pon jakun sebenarnya. kejap je la :P

phia: haha really? must find one

tintin: kalau guna kaki mmg nak kena terajang

adi: woah macam2 ada tu yg nak dengar

monica: boleh la dear..

nand: kan? we are in the same boat! tapi last2 masuk mulut gak lol

jom masak: setap setap!

nina: selama ni tak ilmiah sgt eh? baiklah. (-_-)

ain_dira: cepat kan dia siap? its like in a blink of an eye and its ready!

Post a Comment

What say you?